Mennyei... Nem is ragoznám tovább, a lényeg, hogy iszonyatosan egyszerű és nagyon finom... :)

Hozzávalók a fasírthoz:

- 40 dkg vöröslencse legalább 3 órára beáztatva

- 1 fej vöröshagyma apróra vágva

- 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva

- 1 teáskanálnyi gyömbér apróra vágva

- 1 teáskanál római kömény

- 2 teáskanál pirospaprika

- 1 teáskanál só

- bors ízlés szerint

- chili pehely ízlés szerint

- 1 tojás

- 1-2 evőkanál burgonyapehely

 

A beáztatott lencsét leszűrjük, majd egy nagy tálba tesszük az összes hozzávalóval együtt. Botmixerrel nagyjából simává turmixoljuk, gombócokat formálunk belőle és forró olajban néhány perc alatt kisütjük.

Sült zeller:

A zellert megtisztítjuk, hasábokra vágjuk és egy tálba tesszük.

Szórunk rá ízlés szerint sót, borsot, pirospaprikát, oregánót, tehetünk rá apróra vágott fokhagymát, és bármilyen nekünk tetsző fűszert. A lényeg, hogy menjen rá 1 evőkanálnyi keményítő is, attól ropogósabb lesz. Aztán meglocsoljuk 1-2 evőkanálnyi olajjal.

Jól rázzuk össze, hogy a fűszer mindenhol átjárja és mehet is a sütőpapírral bélelt tepsibe. Lehetőleg ne érjenek össze. Kb. 20 perc alatt megsütjük, nagyjából félidőnél fordítsuk meg a hasábokat. 160 fokon légkeverésen szoktam sütni.