Tészta:
- 30 dkg gluténmentes süteményliszt (pl. Schar Mix C, Spar free from, stb.)
- 1 gluténmentes sütőpor
- 20 dkg növényi margarin
- 5 dkg eritrit
- 1 tojás

 

Töltelék:

- 1,5 kg alma reszelve

- fahéj

- 5 dkg eritrit

- citrom leve

 

Tetejére:

- 1 tojás

 

Elkészítése:
A lisztet a sütőporral, eritrittel elkeverjük, hozzáadjuk a vajat, elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást is és jól összegyúrjuk a tésztánkat. Tegyük a hűtőbe, amíg az almát előkészítjük.

Tisztítsuk meg és reszeljük le az almát, ízlés szerint adjunk hozzá fahéjat, eritritet, egy citrom levét, majd keverjük össze és kis ideig hagyjuk magára. Ha levet engedett, nyomkodjuk ki valamennyire, túlságos nem kell, mert az sem tesz jót neki.

Vegyük elő a tésztánkat, vágjuk ketté, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki akkorára, hogy a formánkat befedje és még az oldalára is jusson a tésztából. Villával szurkáljuk meg, és süssük előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig.

Ha kész, rákanalazzuk a kinyomkodott almát, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és befedjük a piténket.

Ismét szurkáljuk meg villával, kenjük be egy felvert tojással és tegyük újra sütőbe kb. 40 percre.