MagyarGabi Gluténmentes Konyhája

Gluténmentes, cukormentes receptjeim gyűjteménye

Bemutatkozás

Üdvözöllek!
MagyarGabi vagyok.
Egy ideje gluténmentesen, és amennyire lehetséges, laktózmentesen étkezem, kerülve a cukrot is.
Főzni, sütni és enni nagyon szeretek, ebben a blogban a saját magam által készített ételeimet és azok receptjeit gyűjtöm csokorba.
Munka és négy gyerek mellett nem sok időm marad, ezért igyekszem egyszerű és gyorsan elkészíthető ételeket készíteni.
Remélem ezzel mások életét is segíthetem, megkönnyíthetem picit. :)
A receptek mindegyike gluténmentes, cukormentes!

Feedek
Megosztás

Humusz

Hozzávalók:

- 1 csészényi csicseriborsó

- 1 csészényi tahini

- citromlé

- só

- bors

- kurkuma

- 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva

- római kömény

- chili pehely

- pirospaprika

- olivaolaj

 

Ebben az ételben megint az a jó, hogy mindent beteszünk a turmixgépbe, megnyomjuk a gombot és készen is vagyunk.

Ha túl sűrű lenne a masszánk, tehetünk hozzá még vizet, vagy a csicseriborsó levét. Ha pedig nagyon híg lenne, további tahini hozzáadásával sűríthetjük.

Gluténmentes kenyérre kenve, hagymával és/vagy bármilyen zöldséggel isteni. :)

Vegán falafel sütőben sütve

Hozzávalók:

- 1 konzerv csicseriborsó (kb. 25 dkg)

- 1 fej vöröshagyma apróra vágva

- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva

- kis apróra vágott petrezselyem

- 1 kk. római kömény

- só és

- bors ízlés szerint

- 1 kk. őrölt korinadermag

- 1 kk. cayenne bors

- 2-3 evőkanál olaj

- fél csomag gluténmentes sütőpor

 

Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, botmixerrel pürésítjük. Ha szükséges, tehetünk hozzá egy kis vizet, vagy szükség esetén sűríthetjük 1-2 evőkanálnyi bármilyen gluténmentes liszttel. Ha megfelelő az állaga, golyókat formálunk belőle, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a kis fasírtokat.

180 fokon kb. 20 perc alatt megsül. Nem kell nagyon pirosra sütni, ha elkezd pirulni, már nagyon jó lesz. :)

Ajánlom hozzá legnagyobb kedvencemet, a sült édesburgonyát, melynek recepje az archívumban megtalálható. :)