Egy jó fűszeres curry mellé elengedhetetlen... :)

Hozzávalók:

- 1,5 dl langyos víz

- 5 g élesztő

- 25 dkg Spar free from liszt

- 50 g natúr laktózmentes joghurt

- só, ízlés szerint

- 1 gluténmentes sütőpor

- 10 dkg olvasztott növényi margarin

 

Az élesztőt langyos vízben megfuttatjuk, rászórjuk a liszt felét, jól összedolgozzuk, majd állni hagyjuk fél órát.

Ekkor hozzáadjuk a maradék lisztet, a sütőport, a sót és a joghurtot, jól összegyúrjuk, leglocsoljuk egy kicsi olvasztott margarinnal, majd letakarjuk és 15 percig pihentetjük.

Margarinos deszkán kissé újra átgyúrjuk, mindig adunk hozzá egy kis olvasztott margarint, és letakarva, megint pihentetjük 15 percig.

Ezután, ha megfelelő állagú a tésztánk, négy egyenlő részre osztjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra.

Nagyobb méretű serpenyőt (én wokban sütöttem) előmelegítünk, óvatosan beletesszük a kinyújtott tésztát és fedővel lefedve megsütjük az egyik oladalát 3-4 perc alatt, majd fedő nélkül a másik oldalát is. Így teszünk a maradék három naannal is.

Amikor megsült, maradék olvasztott margarinnal megkenjük az egyik oldalát. Tehetünk a margarinba egy kis apróra vágott fokhagymát is, ha igazán jót szeretnénk. :)