Egyszerű, gyors, tápláló, egészséges és nagyon finom!

Hozzávalók:

- olaj

- 1 fej vöröshagyma

- 3-4 gerezd fokhagyma

- 2-3 sárgarépa

- 40 dkg pulykamell filé

- 1 konzerv kókusztej

- 1 nagy konzerv lencse

- 1 kisebb konzerv vörösbab

- garam masala fűszerkeverék

- chili pehely

- só

- bors

 

Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát és a karikára vágott sárgarépát. Ha félig megpárolódott a répa, akkor rátesszük a kockára vágott pulykamellet is és jól összepirítjuk. Fűszerezzük, jól megsózzuk borsozzuk, ízlés szerint teszünk rá garam masalát és chili pelyhet, majd ráöntjük a kókusztejet, plusz egy kis vizet. Amikor nagyjából készre főztük, beleöntjük a leszűrt lencsét és a babot, további néhány perc főzés után pedig el is zárhatjuk.

Ehetjük magában, gluténmentes kenyérrel, vagy tálalhatjuk barna rizzsel is. :)

Készítettem már sokszor vöröslencsével, bab helyett nagyon ajánlom a csicseriborsót is. De lehet készíteni hús nélkül, vagy egyéb zöldségek hozzáadásával, szóval nagyon változatosan elkészíthető étel.