Sokszor készült már itthon ez az egyszerű, könnyű torta, viszont korábban naracsos volt mindig. A receptet valójában Fördős Zé egyik kiadványában találtam, de azt egy picit most átalakítottam. :) (És meg kell mondjam, hogy ez a mostani verzió mindent visz! :) )

Hozzávalók:

- 7 tojás

- 25 dkg darált mák

- 1 gluténmentes sütőpor

- 20 dkg eritrit

- 1,5 dl étolaj

- 1 csipet só

- friss vagy fagyasztott gyümölcsök ízlés szerint

 

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az eritrittel jól kikeverjük, majd szépen, fokozatosan hozzáadjuk az olajat. Folyamatosan kevergetve beleszórjuk a darált mákot és a sütőport is.

A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd lazán a mákos masszához keverjük.

26 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük, 180 fokos sütőben kb. 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát ne felejtsük el!

A gyümölcsöt pici vízzel, és egy egy kis édesítőszerrel forraljuk össze, majd tálaláskor tegyük a tortánkra ízlés szerint.