MagyarGabi Gluténmentes Konyhája

Gluténmentes, cukormentes receptjeim gyűjteménye

Bemutatkozás

Üdvözöllek!
MagyarGabi vagyok.
Egy ideje gluténmentesen, és amennyire lehetséges, laktózmentesen étkezem, kerülve a cukrot is.
Főzni, sütni és enni nagyon szeretek, ebben a blogban a saját magam által készített ételeimet és azok receptjeit gyűjtöm csokorba.
Munka és négy gyerek mellett nem sok időm marad, ezért igyekszem egyszerű és gyorsan elkészíthető ételeket készíteni.
Remélem ezzel mások életét is segíthetem, megkönnyíthetem picit. :)
A receptek mindegyike gluténmentes, cukormentes!

Feedek
Megosztás

Cobbler 2.0

Ezúttal almás-szilvás lett és további egy összetevő változott.

Kipróbáltam ugyanis a Spar free from lisztjét és jelentem, szuperül teljesített.

A tészta állaga puha, könnyű, nagyon jót tett a sütinek.

Ezentúl ezt is sokat fogom használni, szívesen ajánlom másnak is. :)

 

Hozzávalók:

- 50 dkg szilva

- 2 kisebb, közepes alma

- 10 dkg eritrit

- 1 teáskanál fahéj

- 1 evőkanál gluténmentes keményítő

- 20 dkg Spar free from liszt

- 1 sütőpor (gluténmentes)

- só

- 10 dkg margarin

- 1,5 dl laktózmentes tejszín

- 1 tojás

 

A szilvát és az almát megmossuk, kimagozzuk és apróra daraboljuk. Egy pitesütő tálba tesszük, rászórunk 6 dkg eritritet, 1 teáskanálnyi fahéjat és a keményítőt. Jól elkeverjük és állni hagyjuk, míg a tészta összeáll. Közben időnként megkeverhetjük.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a sót, a maradék 4 dkg eritritet, majd a margarint. Jól elmorzsoljuk, majd belekerülhet a tejszín és végül a tojás is. Ha szépen eldolgoztuk a tésztát, egy kanállal a gyümölcsre halmozuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Szuperkönnyű szilvás cobbler...

... ami ráadásul nagyon gyorsan el is készül és iszonyatosan finom...

Hozzávalók:

- 80 dkg szilva

- 10 dkg eritrit

- 1 teáskanál fahéj

- 1 evőkanál gluténmentes keményítő

- 20 dkg barna rizsliszt (vagy bármilyen gluténmentes liszt/keverék)

- 1 sütőpor (gluténmentes)

- só

- 10 dkg margarin

- 1,5 dl tejszín

- 1 tojás

 

A szilvát megmossuk, kimagozzuk és apróra daraboljuk. Egy pitesütő tálba tesszük, rászórunk 6 dkg eritritet, 1 teáskanálnyi fahéjat és a keményítőt. Jól elkeverjük és ezzel rá is térhetünk a tésztára.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a sót, a maradék 4 dkg eritritet, majd a margarint. Jól elmorzsoljuk, majd belekerülhet a tejszín és végül a tojás is. Ha szépen eldolgoztuk a tésztát, egy kanállal a szilvára halmozuk.

Mehet a sütőbe, 180 fokon legfeljebb 30 perc alatt elkészül.

Kipróbálhatjuk almával, meggyel is akár, mennyei lesz bármelyik verzió. :)

 

Szép képeket a szeletelt sütiről sajnos nem tudok mutatni, mivel mindig elfogyott, mielőtt kihűlt volna. Melegen pedig nem lehet szépen kiszedni... :)

Nagyon sokszor készítettem már...