Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:

- 10 dkg tápiókagyöngy

- 1,5 dl víz

- 9 dl bármilyen ízesítésű növényi tej

- eritrit ízlés szerint

- só

- gyümölcs és gluténmentes étcsoki a tetejére

 

Első lépésként a tápiókagyöngyöt egy tálba tesszük és ráöntjük a vizet. Néhány perc alatt fel fogja szívni az összeset. (Én már rögtön abban az edélyben szoktam ezt elvégezni, amiben főzni szoktam :) )

Rántjük a tejet, édesítjük az eritrittel, csipetnyi sót is szórunk rá, majd feltesszük főni.

Úgy működik, mint a hagyományos puding, forrás után gyakorlatilag kész is. Ha megfelelően sűrűnek érezzük, öntsük kicsi tálakba és díszítsük azzal, amit éppen találunk otthon.

Én általában piros gyümölcsöket szoktam összeforralni egy kis édesítőszerrel és étcsokival együtt teszem a puding tetejére.

Melegen és hidegen is nagyon finom! :)