Vagyis a legegyszerűbb sajtos makaróni természetesen gluténmentesen 20 perc alatt.

Hozzávalók:

- 40 dkg gluténmentes tészta

- 25-30 dkg reszelt sajt, lehetőleg többféle (lehet füstölt is, cheddar)

- 5 dl tej

- 3-4 evőkanál barna rizsliszt

- 10 dkg margarin

- só, bors, mustár, és ízlés szerinti fűszerek

 

Először én mindig a tésztát kezdem főzni (leírás szerint), aztán amíg fő, el is készül a sajtszósz.

A margarint felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet és néhány percig folyamatosan keverve pirítjuk. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd a sót, borsot, egy teáskanálnyi mustárt.

Ezután jöhet a reszelt sajt. Addig keverjük, míg meg nem olvad. Ha nagyon sűrűnek látjuk, tejjel tovább higíthatjuk.

Már csak az utolsó lépés maradt, a kifőzött tésztát a szószba kell öntetünk. :)