MagyarGabi Gluténmentes Konyhája

Gluténmentes, cukormentes receptjeim gyűjteménye

Bemutatkozás

Üdvözöllek!
MagyarGabi vagyok.
Egy ideje gluténmentesen, és amennyire lehetséges, laktózmentesen étkezem, kerülve a cukrot is.
Főzni, sütni és enni nagyon szeretek, ebben a blogban a saját magam által készített ételeimet és azok receptjeit gyűjtöm csokorba.
Munka és négy gyerek mellett nem sok időm marad, ezért igyekszem egyszerű és gyorsan elkészíthető ételeket készíteni.
Remélem ezzel mások életét is segíthetem, megkönnyíthetem picit. :)
A receptek mindegyike gluténmentes, cukormentes!

Feedek
Megosztás

Meggyes sült túrótorta

Hozzávalók:

- 50 dkg laktózmentes túró

- 250 ml laktózmentes tejszín

- 4 tojás

- 20 dkg eritrit

- 1 gluténmentes vaníliás pudingpor

- 1 gluténmentes sütőpor

- 1 teáskanálnyi vaníliaaroma

- 1 citrom reszelt héja és leve

- 30 dkg magozott meggy

- növényi margarin a forma kikenéséhez

 

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, majd kikenjük margarinnal a tortaformánkat.

Egy nagy tálba tesszük az összes hozzávalót a meggy kivételével és botmixerrel simára turmixoljuk.

Beleöntjük a formába, egyenletesen rápakoljuk a meggyszemeket és 40-50 percre a sütőbe tesszük.

Máktorta erdei gyümölcsszósszal

Sokszor készült már itthon ez az egyszerű, könnyű torta, viszont korábban naracsos volt mindig. A receptet valójában Fördős Zé egyik kiadványában találtam, de azt egy picit most átalakítottam. :) (És meg kell mondjam, hogy ez a mostani verzió mindent visz! :) )

Hozzávalók:

- 7 tojás

- 25 dkg darált mák

- 1 gluténmentes sütőpor

- 20 dkg eritrit

- 1,5 dl étolaj

- 1 csipet só

- friss vagy fagyasztott gyümölcsök ízlés szerint

 

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az eritrittel jól kikeverjük, majd szépen, fokozatosan hozzáadjuk az olajat. Folyamatosan kevergetve beleszórjuk a darált mákot és a sütőport is.

A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd lazán a mákos masszához keverjük.

26 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük, 180 fokos sütőben kb. 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát ne felejtsük el!

A gyümölcsöt pici vízzel, és egy egy kis édesítőszerrel forraljuk össze, majd tálaláskor tegyük a tortánkra ízlés szerint.

 

Almatorta :)

Szuper egyszerű, nagyon finom kis tortácska.

Már megint almával... De ez van, most van szezonja... :)

 

Hozzávalók:

- 20 dkg margarin

- 20 dkg eritrit

- 5 tojás

- 25 dkg barna rizsliszt

- 1 gluténmentes sütőpor

- csipet só

- 1 evőkanál fahéj

- citromhéj

- 2-3 alma

 

A margarint kikeverjük az eritrittel, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Folyamatos keverés közben apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd beleszórjuk a csipet sót, a citromhéjat és a fehéjat. Jól összedolgozzuk.

Az almákat megpuculjuk, lereszeljük, hozzáadjuk a tésztához.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan az almás masszához keverjük.

Margarinozott, lisztezett tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk a biztonság kedvéért.